Què és La Fleca?

«Feu coses o calleu», Salvat-Papasseit

Primer, va ser Lefa en el Llit, un programa a Ràdio RSK els diumenges a la tarda perpetrat amb la col·laboració i complicitat d’en Pitu i el Becari.

Després, aquella proto-idea pretèrita de Lefa en el Llit es convertí en un programa de dissabtes al matí -la diferència no és pas de matís, ans d’esperit-, i allò ja li vàrem dir La Fleca: un projecte barceloní-berlinès, a mig camí entre Kreuzberg i Nou Barris, construït amb molt de “carinyu” entre R.S i un servidor de vostès.

DSCN2360

La Fleca durà uns catorze programes, la qual cosa traduït en anys humans no suma un de sencer, però en matins de dissabte l’experiència fou tan devastadora com enriquidora. A La Fleca vam entrevistar a Mario Ortiz, Anna Sellarés, Salva Torres, Xavier Diez, Rafa Juncadellas, Carles de l‘Oficina de Drets Socials de Nou Barris, etcètera. De tots ells en guardem un gran record i vam aprendre coses noves.

Més tard, vam tancar La Fleca com a programa de ràdio, i amb La Fleca diguérem fins sempre a Ràdio RSK, i com aquell qui diu hom tenia ganes de prendre-s’ho amb calma. Però les puces no deixen descansar, i aleshores La Fleca -com a bloc- va prendre un sentit més -ja em sap greu- literari. A títol personal, excepte alguna col·laboració puntual, els mèrits, si en té cap, i els demèrits me’ls puc apuntar sense buscar més responsables. Des de relats fins articles, passant pels arxius radiofònics, tot plegat és per anar fent…

Per cert, el logo ‘old school’ de la Fleca l’hem d’agraïr a la col·laboració desinteresada (amics són amics) del mestre Joan Picó.

J.N

“la millor hora de menjar per al ric és quan té gana, per al pobre, quan té pa”


Be the first to start a conversation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s